Upplev Hive

Att koncentration minskar och tröttheten ökar i bullriga lokaler som kan uppstå i studentboende och öppna kontorslandskap känner vi på direkten. Men Folkhälsomyndigheten påpekar även att vid långvarig exponering till vägtrafikbuller riskerar man att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar samt sömnstörningar.

Hive Akustikfåtölj har varit med i många olika tester för utvärdering, bland annat har KTH lånat två fåtöljer i ett flertal projekt.

De studenter som deltagit har varit mycket nöjda med stolens funktion. Här följer några utlåtande från studenterna.

Meni älskar fåtöljerna och använder dem ofta. “ I also love these chairs…(Beehive) it feels really comfortable and cozy.”
“For me they’re really comfortable and I use them when I talk on the phone with my mother or with my friends and stuff… because it does have a difference in the sound, its isolating or something”

Thomas har tänk på att ljudet blir lite dämpad och tycker fåtöljerna är bekväma att de lutar bakåt när man sitter i dem.

Förbättrade
prestanda

Även om det inte finns något som heter ett helt tyst kontor, är en viktig uppgift för en arbetsgivare eller kontorsinredningsarkitekt att minska det övergripande bakgrundsljudet som påverkar arbetsmiljöns bekvämlighet.

Dagens kontorsanställda lägger ungefär hälften av sin arbetstid på individuella uppgifter och lika mycket på lagarbete. Kommunikation i en grupp är mycket viktig, men utan en korrekt organisation av flöden kan ljud distrahera arbetare som försöker fokusera på individuella uppgifter.

Buller kan minska noggrannheten i arbete med kraftiga 67%. Kontor med öppen planlösning kräver bullerfria zoner för att hjärnan ska fungera utan stress av distraktioner. Vår fåtölj hjälper att återställa precisionen i anställdas arbete. Akustikfåtöljen Hive är utformad som en mobil ”privacy pod” med flexibel funktionalitet, men i första hand som en lösning till buller och efterklang i moderna kontor. Hive bidrar till förbättrad akustikmiljö tack vare ekologisk akustikfiber i stoppningen och sin unika form.

Integritetsskydd

Den omslutande formen gör det möjligt att läsa och arbeta med privata och känsliga dokument utan att behöva oroa sig för att någon annan kommer att se den.

Eco-Label Tyger

Slitstarka tyger designade för en icke-hemmiljö. Avvisar smuts och fukt. Brandskyddsmedel och miljömärkt.

Utmärkt sittkomfort

Den mjuka vadderade rygg- och sittdyna ger en behaglig sittkomfort. Hive är utrustad även med en rogivande gung funktion.

Förbättrad rumsakustik

Hive dämpar buller och efterklang i lokalen den pryder. När den som sitter i Hive pratar i telefon minskar stolen utgående ljudet. Ljudnivån upplevs mer än halverad av de närvarande i rummet.