I livfulla lokaler som öppna kontorslandskap, stimmiga hotellfoajéer och andra offentliga miljöer kan en lugn plats vara svår att hitta. Speciellt om man behöver en stunds arbetsro för att ringa ett viktigt kundsamtal, redigera ett känsligt dokument eller bara samla tankarna inför en presentation.Utan lugn och ro kan det vara svårt att koncentrera sig. Okända ljud och andra människors samtal kan lätt distrahera. Visst känns det igen?

I stolen HIVE har en vi skapat en lugn, skyddad vrå som omsluter den som slår sig ner. Stolen skärmar av sig ljud både inifrån och utifrån. Det gör att den som sitter i stolen störs mindre av bruset omkring. HIVE bidrar även till att minska ljudnivån i rummet eftersom den fungerar som en ljudabsorbent. Designen ger ett eftertraktat insynsskydd och skapar ett avskilt utrymme.

Genom att rikta två stolar emot varandra kan man dessutom skapa ett tillfälligt mötesrum. Det gör HIVE till en utmärkt möbel för både arbete och rekreation i många olika miljöer.

Förutom att skydda och ljuddämpa utgör stolen också ett designelement. Den ovala formen med skön retrokänsla ger ett mjukt avbrott i miljöer som ofta är strikta. Att erbjuda sina kunder, gäster och medarbetare en stunds lugn i HIVE  är något som kan verka positivt för deras välmående och produktivitet.

  • Dämpar ut- och ingående ljud – ljudnivån upplevs som mer än halverad
  • Insynsskydd – den om slutande formen för det möjligt att läsa och arbeta med privata och känsliga uppifter utan att behöva oroa sid över att någon ser.
  • Ljudabsorbent – Klädd med akustikfiber och därmed ljudvolymen i övriga rummet.
  • God sittkomfort – mjukt stoppad rygg- och sittdyna ger en skön sittplats. HIVE är också försedd med en bekväm gungfunktion.
  • Klädsel – slitstarka tyger anpassade för offentlig miljö. Avvisar smuts och väta samt är både flamsäkra och miljömärkta.

FAKTA OM HIVE

Stomme: Förstärkt glasfiber

Som standard använder vi oss utav tyger med Ecolabel

Fot: Femekrat fotkryss eller trumpetfot

Rotation: 360 grader

Stoppning: Akustikfiber och polyeter.

Övrigt: Justerbar gungfunktion.

Mått: Bredd 770mm. Djup 750mm. Höjd 1370mm.

Vikt: 34.8 kg.

Standard: Uppfyller kraven enligt EN 16139:2013 – Möbler för offentlig miljö – Sittmöbler – Krav på hållfasthet, hållbarhet och säkerhet.

Test: SS 25269:2013 Akustik – Skärmar eller enstaka objekt – Utvärdering med hänsyn till ljudabsorbtion och skärmdämpning. ISO 354:2003 Byggakustik – Mätning av ljudabsorbtion i efterklangsrum. Specialbeställt test – Ljuddämpande effekt. Tester utförda av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Mönsterskydd: WIPO 44340